Što u statistici znači presek Y?
Što u statistici znači presek Y?

Video: Što u statistici znači presek Y?

Video: Što u statistici znači presek Y?
Video: Ввод данных STATISTICA #01 | СТАТИСТИКА STATISTICA 2024, Srpanj
Anonim

The presresti (često označeno kao konstanta) je očekivano znači vrijednost Y kada je sve X = 0. Počnite s jednadžbom regresije s jednim prediktorom, X. Ako je X ponekad jednak 0, vrijednost presretanje je jednostavno očekivano znači vrijednost Y po toj vrijednosti. Vas čini ipak treba za izračunavanje predviđenih vrijednosti.

Osim ovoga, koje je značenje preseka Y u linearnoj regresiji?

Stalni izraz u Linearna regresija Čini se da je analiza tako jednostavna stvar. Također poznat kao y presresti , to je jednostavno vrijednost pri kojoj opremljena linija prelazi y -os.

Isto tako, što znači ako je presek Y negativan? Pozitivna y - presretnuti sredstva linija prelazi y -os iznad ishodišta, dok je a negativan y - presretnuti sredstva da linija prelazi ispod ishodišta.

Osim ovoga, kako tumačite presretanje Y?

Najlakši način za razumijevanje i interpretirati nagib i presresti u linearnim modelima je prvo razumjeti nagib - presresti formula: y = mx + b. M je nagib ili dosljednu promjenu između x i y , a b je y - presresti . Često, y - presresti predstavlja polazište jednadžbe.

Zašto presretanje Y postavite na 0?

Osa se sastoji od svih točaka u ravnini koje zadovoljavaju. Dakle, ako je - presretanje je nula to znači da je -vrijednost mjesta gdje funkcija prelazi -os je . To znači da tamo gdje funkcija prelazi -os, znači mjesto gdje -vrijednost je , da je visina iznad -osi je također nula.

Preporučeni: