Što je ICD 10 kod za Coombs pozitivan?
Što je ICD 10 kod za Coombs pozitivan?

Video: Što je ICD 10 kod za Coombs pozitivan?

Video: Što je ICD 10 kod za Coombs pozitivan?
Video: ICD-10 Basics: What is ICD-10? 2024, Srpanj
Anonim

P55. 0 je naplativo/specifično MKB - 10 -CM kodirati koje se mogu koristiti za ukazivanje na dijagnozu u svrhu nadoknade.

U skladu s tim, kako kodirati Coombs pozitivno?

Dodatak kodirati 790.99 (Drugi nespecifični nalazi pri pregledu krvi) može biti prikladan za identifikaciju Coombs - pozitivan dojenče u takvom slučaju.

Isto tako, što Coombs pozitivno znači za bebu? To znači da je test krvi, nazvan a Coombs test, ili Direct Antibody Test (DAT), napravljen je na vašem dijete i bio pozitivan . Obično se krv uzima iz bebine kabel dok je pričvršćen za posteljicu nakon poroda. Ponekad se uzima iz dijete.

Imajući to na umu, što je pozitivan Coombsov test?

Izravno Coombsov test Klinički se koristi kada se sumnja na imunološki posredovanu hemolitičku anemiju (protutijela posredovano uništavanje eritrocita). A pozitivan Coombsov test ukazuje da imunološki mehanizam napada pacijentove eritrocite.

Što znači pozitivan podatak?

A pozitivan DAT znači da postoje antitijela vezana za eritrocite. Općenito, što je jači DATUM reakcija (što više pozitivan test), veća je količina antitijela vezana za eritrocite, ali to čini nije uvijek jednako ozbiljnosti simptoma, osobito ako su eritrociti već uništeni.

Preporučeni: