Što znači negativan NNT?
Što znači negativan NNT?

Video: Što znači negativan NNT?

Video: Što znači negativan NNT?
Video: Акунин – что происходит с Россией / What's happening to Russia 2024, Srpanj
Anonim

A negativan broj potreban za liječenje ukazuje na to da liječenje ima štetan učinak. An NNT = −20 ukazuje na to da ako se 20 pacijenata liječi novim tretmanom, jedan manje bi imaju dobar ishod nego da su svi primili standardni tretman.

Isto tako, što znači nizak NNT?

Ideal NNT je 1, gdje se svi poboljšavaju liječenjem, a nitko ne poboljšava kontrolu. A viši NNT ukazuje da je liječenje manje učinkovito. NNT je sličan broju potrebnom za ozljeđivanje (NNH), gdje NNT obično se odnosi na terapijsku intervenciju, a NNH na štetan učinak ili faktor rizika.

Osim toga, može li arr biti negativan? Kad je NNT negativan , zove se NNH-broj potreban za nanošenje štete. Kao ARR približava se nuli, to znači da nema gotovo nikakve razlike između novog liječenja i kontrole, pa je stoga potrebno beskonačno mnogo pacijenata kako bi ozdravili, a koji inače ne bi imali.

Također znate, što znači NNT?

Broj potreban za

Što znači broj potreban za ozljeđivanje?

The broj potreban za ozljeđivanje (NNH) je epidemiološka mjera koja pokazuje koliko osoba u prosjeku treba biti izloženo faktoru rizika u određenom razdoblju da bi uzrokovalo štetiti u prosjeku jedne osobe koja bi inače nije bilo oštećen.

Preporučeni: