Za što se koristi neionizirajuće zračenje?
Za što se koristi neionizirajuće zračenje?

Video: Za što se koristi neionizirajuće zračenje?

Video: Za što se koristi neionizirajuće zračenje?
Video: Ionizing and Non-ionizing Radiation 2024, Srpanj
Anonim

Ne - Ionizirana radiacija je relativno niske energije radijacija za to nema dovoljno energije jonizovati atoma ili molekula. Nalazi se na donjem kraju elektromagnetskog spektra. Ne - Ionizirana radiacija izvori uključuju električne vodove, mikrovalove, radio valove, infracrveno radijacija , vidljivo svjetlo i laseri.

Također znajte, što radi neionizirajuće zračenje?

Ne - ionizirajuće (ili ne - ionizirajući ) radijacija odnosi se na bilo koju vrstu elektromagneta radijacija da čini ne nose dovoljno energije po kvantu (energija fotona) da jonizovati atome ili molekule - to jest, potpuno ukloniti elektron iz atoma ili molekule.

Drugo, je li neionizirajuće zračenje sigurno? Ne - Ionizirana radiacija nalazi se u širokom rasponu zanimanja i može predstavljati značajan zdravstveni rizik za potencijalno izložene radnike ako se ne kontrolira na odgovarajući način. Ekstremno niska frekvencija (ELF) radijacija pri 60 HZ proizvode dalekovodi, električno ožičenje i električna oprema.

Također su upitani, što su ionizirajuće i neionizirajuće zračenje?

Gama zrake, X-zrake i viši ultraljubičasti dio elektromagnetskog spektra su ionizirajuće , dok se uzima u obzir donji ultraljubičasti dio elektromagnetskog spektra i sav spektar ispod UV -a, uključujući vidljivo svjetlo (uključujući gotovo sve vrste laserskog svjetla), infracrveno, mikrovalne i radio valove

Kako neionizirajuće zračenje uzrokuje rak?

Počnimo s tvrdnjom da: Ne - Ionizirana radiacija nema dovoljno energije da izbaci elektrone i stoga ne može izazvati rak . Ova se tvrdnja sastoji od dva dijela. Prvi dio ( ne - Ionizirana radiacija nema dovoljno energije da izbaci elektrone) je na temelju energije fotona i elektromagnetskih sila.

Preporučeni: