Kako se liječi kanadski čičak?
Kako se liječi kanadski čičak?

Video: Kako se liječi kanadski čičak?

Video: Kako se liječi kanadski čičak?
Video: LJEKOVITOST I UPOTREBA ČIČKA 2024, Srpanj
Anonim

Upravljanje Kanadski čičak zahtijeva liječenje u proljeće kako bi se spriječilo postavljanje sjemena i uklonilo prvo ispiranje rasta, a u jesen kako bi se povećale ozljede korijenovog sustava. Odaberite jednu oprugu liječenje i jedan pad liječenje . Proljeće liječenje primjenjuje se u pupoljku do ranog cvatnje.

Također, koji je najbolji herbicid za kanadski čičak?

Od ožujka do svibnja (rozeta do spajanja) - tretirati rozete herbicidom koji sadrži klopiralid, aminopiralid ili glifosat . Ovo je idealno vrijeme za ubijanje nadzemnog rasta kanadskog čička, uz ograničavanje štete na poželjnim biljkama.

Slično, za što se koristi kanadski čičak? Kanadski čičak je bilo naviknut zgrušati mlijeko. Moheganski Indijanci rabljeno u vodici za ispiranje usta za dojenčad i u lijeku protiv tuberkuloze za odrasle. Montagnais također koristiti to za tuberkulozu. Ojibwa rabljeno to kao tonik za crijeva.

Ljudi se također pitaju, kakvu štetu može napraviti kanadski čičak?

Ekološka uloga: Kanadski čičak sposoban je istisnuti i zamijeniti mnoge autohtone trave i raslinje. Štetan je za prirodna područja u kojima se javlja, osobito za šumovite zajednice, i to limenka promijeniti prirodnu strukturu i sastav vrsta gdje se dobro ustalila.

Hoće li košenjem ubiti čička?

Moguće je da ubiti the čička na svom travnjaku, ali ti limenka ne radi to preko noći. Vrlo učinkovit način da ih uklonite je da ih odsiječete na razini tla. Uklonite cijeli vrh, ali ne ometajte korijenje. Kad odrežete vrh, korijenu uskraćujete hranu, a on ne može napraviti više hrane bez zelenog lišća.

Preporučeni: