Je li herbicid štetan za ljude?
Je li herbicid štetan za ljude?

Video: Je li herbicid štetan za ljude?

Video: Je li herbicid štetan za ljude?
Video: THC La Familija - Opeko sam se 2024, Srpanj
Anonim

Otklanjanje korova Herbicid Pokazuje se smrtonosnim za Ljudski Stanice. Koristi se u dvorištima, farmama i parkovima diljem svijeta, Okupite se dugo je bio najprodavaniji lijek protiv korova. No, sada su istraživači otkrili da je jedan od Pregled inertni sastojci mogu ubiti ljudski stanice, osobito stanice embrija, placente i pupkovine.

Također morate znati jesu li herbicidi sigurni?

Ovo ispiranje herbicid ne dopušta da se koncentracije u tijelu podignu do razine toksičnosti. To ni na koji način ne znači da jest sef namjerno unijeti herbicidi , ali činjenica je da su naša tijela dobro opremljena sigurno zbrinuti slučajno izlaganje mnogim uobičajenim herbicidi.

Nakon toga postavlja se pitanje što glifosat čini ljudima? Neka istraživanja sugeriraju da glifosat može biti endokrini poremećaj. Također je povezan s bolestima jetre, urođenim manama i reproduktivnim problemima u laboratorijskih životinja; i može ubiti korisne crijevne bakterije i oštetiti DNK ljudski stanice embrija, placente i pupčane vrpce.

Slično, je li Roundup otrovan?

Glifosat je umjereno otrovno herbicid i nosi signalnu riječ UPOZORENJE na naljepnici. Iako vrijednosti LD50 pokazuju da je spoj relativno ne otrovno može izazvati značajnu iritaciju oka. The toksičnost tehničkog proizvoda ( glifosat ) i formulirani proizvod ( Okupite se ) je gotovo isto.

Je li sigurno koristiti Roundup?

“Glifosat je siguran za upotrebu , bez obzira na marku”, rekao je Berezow za Healthline. “Ljudi koji su izloženi najvećim dozama su poljoprivrednici. No, studije pokazuju da poljoprivrednici nemaju sve veće stope raka unatoč činjenici da se godinama sve više koristi glifosat.”

Preporučeni: