Kako izgleda mono osip?
Kako izgleda mono osip?

Video: Kako izgleda mono osip?

Video: Kako izgleda mono osip?
Video: Топливная система Scania PDE устройство и работа. 2024, Lipanj
Anonim

Podijeli na Pinterestu The osip viđeno u mononukleoza često je nespecifičan i pojavljuje se kao crvene mrlje i izbočine, također poznate kao makulopapularni osip . The osip mogu se sastojati od ravnih ružičasto-crvenih mrlja na koži. Ovaj makulopapularni osip svibanj izgledati the osip koji se javlja kod ospica. Može svrbiti, ali i ne mora.

Slično, gdje se pojavljuje osip s mono?

Ovaj osip često pojavi se prvo na trupu i nadlakticama, a nekoliko dana kasnije proteže se zahvativši lice i podlaktice. Druge pojave ovoga osip uključuju: Morbilliform (male, ravne mrlje nalik ospicama)

Drugo, koliko je potrebno da mono osip nestane? Koža osip počeo da nestati za otprilike 1 tjedan, a poboljšalo se za otprilike 3 mjeseca.

Također je upitano, postoji li osip s mono?

Ružičasta, nalik ospicama osip mogu se pojaviti, a vjerojatnije je ako uzimate lijek ampicilin ili amoksicilin za infekciju grla. (Antibiotici se obično ne daju bez testa koji pokazuje da imate streptokoknu infekciju.) Uobičajeni simptomi mono uključuju: Osip.

Za što se MONO može zamijeniti?

Često se javlja mononukleoza pogrešno za druge bolesti, poput streptokoknog grla, kroničnog umora ili neke druge infekcije, zbog simptoma limenka preklapanje, kaže Ramilo. No, postoje znakovi koji ukazuju na to mono . Još jedan pokazatelj da je riječ o infekciji mono u odnosu na prehladu ili gripu javljaju se simptomi.

Preporučeni: