Što znači Perrla?
Što znači Perrla?

Video: Što znači Perrla?

Video: Što znači Perrla?
Video: Carla’s Dreams - Sub Pielea Mea (Midi Culture Remix) | #eroina | Official video 2024, Lipanj
Anonim

Zjenica je abnormalna ako se ne proširi u mrak ili se ne suzi na svjetlo ili smještaj. Popularni akronim PERRLA- zjenice jednake, okrugle i reaktivne na svjetlo i smještaj-zgodan je, ali nepotpun opis učeničke funkcije.

Što s tim u vezi znači smještaj u Perrli?

Smještaj . Smještaj odnosi se na sposobnost vaših očiju da vide stvari koje su i izbliza i daleko. Ako vaši učenici ne reagiraju na smještaj , to sredstva ne prilagođavaju se kada pokušate prebaciti fokus na objekt u daljini ili blizu vašeg lica.

Osim gore navedenog, zašto liječnici pregledavaju učenike? Vidjeli ste to na televiziji: A liječnik sijeva jarko svjetlo u nesvjesno oko pacijenta da ček za smrt mozga. Ako je učenik sužava, mozak je u redu, jer u sisavaca mozak kontrolira učenik . Zatim su obasjali ovaj mišić jakim svjetlom i izmjerili svaku kontrakciju.

Slično se može zapitati, što znači Perla?

Učenici jednaki i reaktivni na svjetlo i

Kako testirate smještaj?

Zatim pomaknite prst desno do vrha nosa i gledajte kako njihove zjenice (crne točkice u središtu očiju) mijenjaju oblik, sužavajući se kako bi se prilagodile novoj udaljenosti objekta (također će izgledati ukošeno dok gledaju pokušajte slijediti prst). Ova promjena je smještaj javlja se refleks.

Preporučeni: